[creation site web] [logiciel creation site] [creation site internet] [Start]
[Page 1]
[Page 2]
[Page 3]
[Page 4]
[Page 5]
[Page 6]
[Page 7]
[Page 8]
[Page 9]
[Page 10]
[Page 11]
[Page 12]
[Page 13]
[Page 14]
[Page 15]
[Page 16]
[Page 17]
[Page 18]
[Page 19]
[Page 20]
[Page 21]
[Page 22]
[]

Recent is het in Nederland toegestaan om een lichte balseming toe te passen. Een duurdere oplossing die een opbaring mogelijk maakt zonder verdere koelvoorziening. Verdere informatie hierover kunt u vinden via de link Thanatopraxie.
Vooralsnog kiezen de meeste nabestaanden voor de moderne bedkoelingen, waarbij het lichaam van de overledene zo
veel mogelijk met rust gelaten wordt.
Vanuit ons familiebedrijf streven wij ernaar dat u als nabestaande een goede persoonlijke keuze kunt maken om een goede basis te leggen voor het afscheid. De keuze aan u met een professioneel advies van ons.

  

Na de komst van de bedkoeling blijkt in de praktijk dat de meeste nabestaanden hiervoor kiezen. Omdat de confrontatie met een kist, direct na een overlijden, heel zwaar kan zijn. Goed wordt bekeken door ons welke ruimte in uw huis het meest geschikt is. Zelfs opbaringen in een Amsterdams pand met nauwe trappen behoort tot de mogelijkheden, waarbij soms een verhuislift de oplossing biedt. Kortom, wij zullen met alle zorg, in goed overleg, bepalen wat het meest geschikt is voor een verblijf in eigen huis.
Tijdens de dagen dat de overledene thuis is, zal dagelijks de opbaring gecontroleerd worden.
Vaak wordt pas op de dag van de uitvaart de kist thuis gebracht, waarna de rouwstoet zal vertrekken.
  

EEN PERSOONLIJK AFSCHEID

Vroeger werd een overledene, in de tijd dat er nog geen moderne uitvaartcentra waren, altijd thuis opgebaard. Een uitvaart vanuit huis. Een gebruik dat verdwenen zou zijn als we niet de beschikking hadden over moderne koelsystemen. Recent is daar de mogelijkheid bijgekomen tot thanatopraxie (een lichte balseming van het lichaam). Thuis opbaren, in een vertrouwde omgeving, geeft geen onnodige verplaatsing van de overledene. Onbelemmerd afscheid nemen wanneer u dat wilt. Uitvaartverzorging de Jong biedt u de mogelijkheid om de opbaring thuis te doen, als het praktisch gezien kan, tot op de dag van de uitvaart. Tezamen met onze verzorgers wordt, in overleg met u, bij de overledene de laatste verzorging verricht, eventueel met hulp van de nabestaanden. In overleg met ons kan een keuze gemaakt worden voor een opbaring op bed met behulp van een bedkoeling. Ook kan gebruik gemaakt worden van een kistkoeling. Deze wordt geplaatst onder een door u uitgekozen kist.
  

THUIS OPBAREN

Uitvaartverzorging A. de Jong         tel. 020 - 676 13 37